Pazar Kahvaltılarına Layık Ev Yapımı Ekmek 

Pazar kahvaltıları bizim evde herkesin toplanıp kahvaltı yapabildiği tek gün, eminim çoğunuz bizimde öyle diyorsunuz.
Ekmek yapma makinasına gerek olmadan, fırınınızda yapabileceğiniz bir ekmek tarifi.



Tarif beyaz una göredir. Kepekli unun suyu çekme kapasitesi daha farklı olduğundan sizinde beyaz un kullanmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler;
-yarım kilo un
-300gr su
-6 gr yaş maya
-10 gr tuz
-10 gr şeker

Unu karıştıma kabına eliyoruz, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Mayayla, tuz ve şeker bir araya gelmemeli. Mayayı suyun içinde eritiyoruz.
* İçine ceviz, zeytin vb. koymak isterseniz homojen olması için un karışımının içine koyup karıştırmalısınız.

Bir havuz açıyoruz.

Havuzun portasına mayalı karışımı döküyoruz.


Hamurumuzu yoğuruyoruz. 1 saat mayalanmasını bekliyoruz. Ama pazar sabahları için düşünüyorsanız akşamdan mayalayıp, buzdolabında sabaha kadar beletebilirsiniz.Hamur bu şekilde kabarmalı.


1 saat veya sabaha kadar bekledikten sonra hamuru tekrar yoğurup şekil vererek tepsiye koyuyoruz. Bu şekildede üstü kapalı 1 saat beklemeli.

Tepsiyi katı yağla yağlayıp, üzerine biraz irmik serpiyoruz.


Ekmeğin üzerine hiç birşey sürmüyoruz. İsterseniz çörek otu, susam serpebilirsiniz.
**Önceden ısıtılmış 230 derece fırını önceden ısıtıyoruz, ve fırının en alt kısmına bir tava koyuyoruz.
Fırın ısınınca önce tepsimizi yerleştiriyoruz sonra da tavaya bir bardak su döküyoruz. Hemen kapağını kapatıyoruz. 25-30 dakikada pişiyor.

Mutlu, huzurlu pazarlar...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
SÜPEEEEER kendi tam buğday ekmeğimi yapabilirim yani.
Afiyet olsun.
Unknown dedi ki…
yapılabilir ama su oranı daha farklı oluyor, 1,5 su bardağı su kullanarak yapabilirsin afiyet olsunnn :)

Popüler Yayınlar