Tartolet

Bence fazla yoruma gerek yok görüntü kendini anlatıyor...




Sizde mevsime göre meyveleri uyarlayıp değişik tatlar yakalayabilirsiniz.

Tart Hamuru İçn;
-300gr un
-1adet yumurta
-150gr tereyağ
-150 gr pudra şekeri
-60gr toz badem

Tüm malzemeleri yoğurup yağlanmış tart kalıbına ya da benim gibi kek kalıbına, hamuru ince olarak yayın. Kenarlarınada çıkıntı yapmayı unutmayın.
Üzerinede çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25dk, üstü pembeleşinceye kadar pişirin.


Krema İçin;
-2 su bardağı süt
-2 yumurta
-1 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-çeyrek paket margarin
-1 paket vanilya

Tüm malzemeleri orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra blendırla iyice çırpın, topak kalmamasına dikkat edin. 

Hamurda kremada soğuyunca hamurun iç kısmına kremayı yayın, üzerinide istediğiniz meyveyle süsleyin.




Afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar