Karamelli Cupcake
Bloggerlık zormuuş insan kendini sorumlu hissediyor :) bugün biraz işlerim vardı eve gelir gelmez oturdum bilgisayarın başına :)Kaç kişi beni duyuyor bilmiyorum ama şimdiden kaptırdım kendimi. Bugün tarifimiz karamelli cupcake. Bu tarif için karamelimizide kendimiz yapıyoruz, üstelik öyle şekeri yakarak da değillll. Peggy Porschen'nin kitabındaki süt karamelini yaptım. Tadı gerçekten bir harikaaaa. Tek sorun biraz zor pişiyor uzun zaman alıyor ama buzdolabında 1 aya kadar dayanıyor. Yani zahmeti bir kez çekiyoruz :)
Süt Karameli (Dulce De Leche) İçin;
-100 gr tereyağ
-100gr şeker
-1 yemek kaşığı bal
-500 ml tam yağlı süt
-3 yemek kaşığı su
Tüm malzemeleri ocağa koyup, kaynama noktasına getiriyoruz. Daha sonra kısık ateşte soluk bir karamel rengi alana kadar karıştırıyoruz. Renginin çok koyulaşmamasına özen gösterelim.
Buzdolabında ağzı kapalı olarak saklayıyoruz.
Cupcake İçin;
Daha önce tarifini denizaltı pastasında verdiğim sünger kekle aynı. Sadece içine 70gr doğranmış çikolata ekleyin. Tariften 24 adet cupcake çıkıyor ben yarım ölçü yaptım.Kremayı da aynı şekilde yarım ölçü yaptım ve tam yetti.
Cupcakeler piştikten sonra aynı pastada olduğu gibi şerbet yapıyoruz ve fırçayla sürüyoruz. Biraz bekledikten sonra streç filme sarıp buzdolabında sıkılaşana kadar soğutuyoruz.
Daha sonra keklerin ortasına top şeklinde oyuklar açıp içine süt karamelini koyuyoruz. Üstüne de yapıcağımız kremayı sıkıyoruz.
Krema İçin;
Krema için daha önce hiç sevmediğimi söylediğim buttercream kullandım. Gerçekten çok ağır olmuştu ama tadı güzeldi. Buttercream tarifini Cafe Fernando'dan aldım. Diğer tariflere göre biraz daha farklıydı enazından :)
Malzemeler;
-6 yumurta
-1 su bardağı şeker
-375gr tereyağ
-1/4 su bardağı limon suyu
-1 tatlı kaşığı vanilya
Şeker ve yumurtayı belmarin usulü çırpalım. Karışım hafif ısınmış olacak. Ocaktan alınca biraz daha soğuyana kadar karıştıralım içine oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyelim. Tereyağını 3 seferde iyiyce karıştırarak ekleyelim. En son olarakta içine limon suyu ve vanilyayı ekleyelim.
Kremanın soğuyup katılaşması için buzdolabında 1 saat bekletelim.
Ben buzdolabından aldıktan sonra kremanın içine de karamel ekledim hafif karıştırdım. Ama siz beyaz bir krema isterseniz karıştırmayabilirsiniz. İşte bu kadarrrr :)
Afiyet bal şeker olsuuun...
Yorumlar