Çikolatalı, Jelibonlu Mozaik Pasta
Harika bir tarif dahaaa :)Evde ne varsa fınık, fıstık, ceviz, badem ve jelibon...
Annemin elinden zor kurtardığımı sölemeden de geçemedim...
Malzemeler;
-50 gr ceviz
-50 gr fındık
-1 paket pötibör bisküvi
-200 gr çikolata
-75gr tereyağ
-2 kaşık bal
- 1 paket marshmallow (ben jelibon kullandım)
Öncelikle bisküviyi elinizle büyük parçalar halinde kırın. (İsteğinize göre) fındık, ceviz, badem, antep fıstığını büyük parçalar halinde dövün. Marshmallow kullanıcaksanız küçük parçalara kesin. Tüm malzemeleri karıştırın.
Çikolata, yağ ve balı ocakta orta ateşte eriyene kadar pişirin. Bisküvili karışıma dökün ve iyice bütünleşinceye kadar karıştırın.
Karıştırdıktan sonra ya yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba ya da kolay çıkarabileceğiniz teflon veya plastik fırın kabınıza dökün. Üstüne iyice bastırark bütünleşmesini sağlayın. buzdolabında çikolata donana kadar bekleyin, keserek servis yapın.
Afiyet bal şeker olsunnnn...
Yorumlar