Marshmallow ile Şeker Hamuru Yapımı

İlk şeker hamuru kurabiyemi marshmallowla yapmıştım.
Şeker hamuruna göre oldukça sert oluyor, yapmasıda biraz kol kası gerektiriyor. Ama tadı gayet güzel oluyor.

Öncelikle 2 paket marshmallow alıyoruz ve pembesiyle peyazlarını ayırıyoruz. Ben dayanamayıp jelibonda almıştım, onunlada oluyor. Mavili, yeşilli jelibonlarda alabilirsiniz.

1 paket marshmallow için 250 gr pudra şekeri, 1 çorba kaşığı su ve 1 fiske tuz gerekiyor. Çok az elinizi ve en son hamuru yağlamak için katıyağ.

Belmarin usulü marshmallowları eritiyoruz (eşit sayıda olmasına özen gösterin pembenin sayısı daha az oluyor, beyazdan ekleyebilirisiniz ben birazda kırmızı gıda boyası katmıştım.). Eriyince içine suyunu, tuzunu ve pudra şekerini ekliyoruz. Kaşıkla karıştırıyoruz. Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin karıştıkça biraz daha ekleyerek tamamını karıştırın. Bu sırada hala belmarin usulüne devam edin, yoksa katılaşıyor.

En son kıvamını alınca elinize katı yağ sürün ve hamuru elinize alarak birleştirin.
Streç filme sarıp 1 gece oda sıcaklığında beletin, sonra kullanın.

Elinize ilk aldığınızda biraz katı oluyor, yoğurdukça elinizin sıcaklığıyla yumuşuyor.

Aynı şeker hamuru gibi açıcağınız tezgaha, birazda hamurun üstüne nişasta dökerek açın, kurabiyelerinizi süsleyin.

* İlk hamuru Marshmallowla yaptıktan sonra, kıvamına göre jelibonlarada aynısını yapabilirsiniz.
Bunlarda benim ilk denemelerim :) üzerlerinide Dr Oetker'in pasta süsleme glazürü ile süslemiştim. 




Afiyet bal şeker olsun...


Yorumlar

Popüler Yayınlar