Marmelatlı Tart
Herkese merhaba... Bu günün tarifi marmelatlı tart, ben kayısı marmelatından yaptım sizde istediğiniz meyvenin marmelatını kullanabilirsiniz.
Ben gene tek kişilik sunumu tercih ettim ama siz yağlanmış, hafif un serpilmiş tart kalıbında da yapabilirsiniz.
Tart hamuru için;
-2 yumurta
-1 paket yumuşak margarin
-4,5 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-1 paket kabartma tozu
İç Harç;
-225gr marmelat
-1 çorba kaşığı mısır nişastası
-1 çorba kaşığı su
*Hamurları yapıştırmak için 1 yumurta daha.
Öncelikle marmelatımızın iç harcını hazırlıyoruz. Mısır nişastası ve suyu ayrı bir kapta karıştıralım, marmelatla birlikte kaynatalım. Kıvamını koyulaştıralım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
Tart hamurunun malzemelerini bir kapta yoğuralım ve 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Eğer aceleniz varsa buzlukta daha az süre bekleterek kullanabilirsiniz.
Daha sonra tart hamurunu hafif unlanmış tezgahta açalım. Üst kapak kısmını daha ince, alt tabanını ise daha kalın açalım.
Alt tabana marmelatı sürelim.
Üst kısmına ise, akıyla sarısını çırptığımız yumurtayı fırçayla sürelim. Yumurta sürdüğümüz kısım iç tarafa gelecek şekilde kapatalım.
Kapattıktan sonra kenarlarına çatal yardımıyla bastıralım.
Ortada kalan kısma ise, tartın kabarmaması için delikler açalım. Yağlanmış ve hafif un serpilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.
**Ben yuvarlak şekiller seçtim siz kare yada kalp şeklinde yapabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun....
Yorumlar