Altın Gününden Seçtiklerim 

Bugün teyzemin altın günü vardı. Tabi bende hemen geldim yemekler için :)

Sizin için çok hafif  bir börek ve çok lezzetli bir tatlı seçtim. İşte tarifleri :)


Böreğimiz galeta unlu. 2 kat yufkanın arasını istediğimiz harçla dolduruyoruz ve tereyağ, zeytinyağ karışımıyla yağlıyoruz. Sonra buzluğa atıp donduruyoruz. 

Buzluktan çıkartınca şöyle bir suya batırıyoruz sonra da galeta ununa buluyoruz. 

Fırında 200 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. 

Tatlımıııız....


Tatlı için de galeta unu kullanıyoruz. Alt harcı, üst harcı ve şerbeti var. 

Alt harcı için;
-4 yumurta
-yarım su bardağı şeker
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 su bardağı galeta unu
-yarım su bardağı hindistan cevizi 
-vanilya
-kabartma tozu
-aldığı kadar un (kek kıvamında olacak)

Alt harcı karıştırıp, kare yada dikdörtgen tepsiye döküyoruz, fırında 160 derecede üstü pembeleşip kürdan çöpü batırdığımızda bulaşmayana kadar pişiriyoruz. 

Bu sırada şerbeti pişiriyoruz. Şerbet de, alt harç da ılıkken şerbeti döküyoruz.

Şerbet için;
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı su 

Üst harç için;
-4 su bardağı süt
-1 kahve fincanı buğday nişastası
-yarım kahve fincanı un
-5 kaşık şeker
-1 paket vanilya 

Üst harcımızı ocakta sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra iyice blendırda çırpıyoruz. 
Şerbetlenmiş alt harcın üzerine döküyoruz. 

Üzerini süslemek için bolca hindistan cevizi ve toz antepfıstığı döküyoruz.

Mutlaka denenmesi gereken iki tarif.

Afiyet bal şeker olsun... 

Yorumlar

Popüler Yayınlar