Profiterol 

Profiterolu sevmeyen yoktur heralde. Ama tutturmak her zaman kolay olmuyor duuu bu tarife kadar :)

Fırından çıktıktan sonra toplar kesinlikle inmiyor. İşte tarif.

******Tüm tarif boyunca tahta kaşık kullanmalısınız.******

Profiterol hamuru için;
-1 su bardağı su
-100gr tereyağ
-yarım çay kaşığı tuz
-1+1/4 su bardağı un
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta

Su, tuz ve tereyağ orta ateşte kaynatılır. Birkaç dakika daha su kaynadıktan sonra beklenir ve için un tek seferde dökülür. İyice karıştırılır, ocaktan alınır.
Soğuyana kadar aralarda karıştırılır. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılır ve iyice yediriline kadar karıştırılır.

İlk ocaktan alındığındaki kıvamı;


Yumurtaların eklenmesinden sonraki kıvamı;


Hamurunuz karıştıktan sonra krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı sıkın.


Şekilleri bozuk olursa küçük bir kaseye çok az sıvı yağ alın ve çay kaşığının arkasıyla düzeltin, çok fazla yağ almamaya özen göstermelisiniz. 
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında fırının kapağı kapalı olarak 10 dk, daha sonra fırının kapağına tahta kaşık konulmuş şekilde 15 dk üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. 








 Profiterolümüz soğuduktan sonra doldurma aşamasına geliyoruz. Krema için;
-60 gr margarin
-3 su bardağı süt
-4 tepeleme çorba kaşığı un
-2 çay bardağı şeker

Süt, un ve şeker ocağa konulur, koyu kıvamlı krema olana kadar karıştırılır. Ocaktan alındıktan sonra sıcakken mikser yardımıyla yağ eritilir. Soğuyunca profiterollerin arasına doldurulur.

Üzeri için çikolata sos olarak 1 paket kakaolu puding ve 1 paket çikolata sosunu karıştırıp kullanıyorum. Kıvamının yoğun olması için toplamdan 1 bardak az süt kullanıyorum.


Afiyet bal şeker olsunn...

Yorumlar

Popüler Yayınlar