Pandispanya Yaş Pasta
Piyasada pek çok pandispanya tarifi var benimki çok güzel tutuyor ve içi hafif nemli kaldığından çok az şerbetle ıslatmak yetiyor.Pandispanya yapımı için belli püf noktaları var.
*yumurtaların sarısıyla akını birbirine karıştırmadan ayırmalısınız.
*yumurta akını cam kasede çırpmalısınız ve kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama getirmelisiniz.
*yumurta sarılarılarını olabildiğince beyazlaşana kadar çırpmalısınız onun kıvamıda mayonez gibi olmalı.
*katı malzemeleri mutlaka elekten geçirmelisiniz, mümkünse birkaç kere.
*sadece yumurtaları çırpanken mikser kullanmalısınız, diğer işlemleri spatula yardımıyla yapmalısınız.
Malzemeler;
Pandispanya İçin
-6 yumurta
-170gr şeker
-50ml portakal suyu
-112 gr un
-50gr kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin;
-150ml su
-150ml şeker
Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Şekerin yarısıyla sarılarını, daha sonra yarısıyla beyazlarını çırpın.
Portakal suyunu yumurta sarılarına ekleyin. Daha sonrada elemiş olduğunuz unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak ekleyin.
İyice karıştıktan sonra yumurta beyazınıda aynı şekilde alttan üste doğru karıştırın. Beyazların sönmemesine özen gösterin. Kek kalıbınızı yağlayıp veya yağlı kağıt serip kekinizi dökün.
******Kekinizin üst yüzeyine kürdan yardımıyla önce sağa sola sonra yukarı aşağıya çizgiler yapın. Böylece kekinizin her tarafı eşit kabarıcaktır. Fırına vermeden önce 3 kere kekinizi tezgaha vurun bu işlemde üst yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.********
Önceden ısıtılmış 175 derecede 25-30dk pişirin.
Fırından alınca mümkünse 1 gün dinlendirin.
Kekinizi üçe veya dörde ayırarak her katına kaynatıp, soğuttuğunuz şerbeti fırça yardımıyla sürün.
Krema İçin;
-1 litre süt
-1 bardak şeker
-1 bardak un
Tüm malzemeleri pişirin ve tamamen soğuyana kadar bekletin.
1 paket krem şantiyle 1 bardak sütü karıştırın ve kremanın içine ekleyin. Buzdolabında kıvam alana kadar bekletin. Daha sonra pastanın her katına üstüne ve kenarlarına sürün.
**Kenarlarını süslemek için ben kedidili büskivi kullandım, alternatif olarak dido çikolata, madlen çikolata veya kendinizin yapacağı kalp şeklinde kurabiyeler kullanabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun....
Yorumlar