Patatesli Poğaça
Keşke resminin yanında kokusunuda size gösterebilseydim...İşe önce patatesleri haşlamakla başlıyoruz. 5 orta boy patatesi soyup, küp küp doğrayın ve haşlayın. Ayrı bir yerde 1 soğanı kavurun ve salça ekleyin.
Patatesler haşlanınca ikisini karıştrın ve içine istediğiniz baharatlarla tuz ekleyin.
İç harcı soğuması için bekletin.
Hamur İçin;
-2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
-yarım paket margarin, yarım paket tereyağ (toplam 250 gr)
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-5 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz
Tüm malzemeleri yoğurun, harç soğuyana kadar üzeri kapalı şekilde dinlenmeye bırakın.
Hamuru açın ve yuvarlak şekillendiriyle kesin. Ortasına harcı koyun kenarlarını büzerek bohça şekli verin.
Bohça şeklini verdikten sonra, bir parça hamuru kırmızı gıda boyasıyla renklendirip kenarına bağcık yapabilirsiniz.
Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstü ve altı kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsunn...
Yorumlar