İçli Köfte


İçli köfte yapmak çok zor ama bu içli köfte patatesle yapıldığı için daha rahat açılıyor. Tadıda çok güzel.

Kesinlikle tavsiye ederim :)

Malzemeler;
Dışı İçin;
-10 tane orta boy patates
-600gr ince bulgur
-1 adet soğan
-1 kaşık un
-1 kaşık irmik
-1 kaşık salça
-2 yumurta
-tuz
-kararbiber

İç Harç;
-yarım kg kıyma
-4 adet soğan
-1 bardak ceviz
-tuz
-kararbiber
-yağ (kavurmak için)
-1 demet maydonoz

Dış harç için öncelikle patatesleri haşlanmaya bırakıyoruz. Diğer yandan soğanları kavuruyoruz. Patatesler haşlandığında süzüp hemen içine ince bulguru ve irmiği koyuyoruz. Çünkü patatesin sıcağıyla yumuşaması lazım. Diğer malzemeleride ekleyip yoğuruyoruz.
İlk başta çok sıcak olduğundan zor oluyor, eldiven kullanarak yanmayı en aza indirebilirsiniz.

Şunuda söylemem gerek ki yoğurmak biraz güç istiyor biz babamın yardımını aldık :) Böyle yumuşak kıvamlı ele yapışan bir hamur oluyor.



İç harç için tüm malzemeleri kavurun en son olarakta ince ince kıydığınız maydonozları ekeyin.

İç harcı soğuması için bekletin.


Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parça alıp yuvarlayın, baş parmağınızı suya batırın ve hamurun tam ortasına bastırın. Diğer elinizin yardımıyla hamuru açın, İç harçla doldurup tepesini kapayın.

Hafif unlanmış tepsiye dizin. Bu şekilde buzlukta dondurabilirsiniz. Yemek istediğiniz zaman yağda kızartın.

Afiyet bal şeker olsunn...

Yorumlar

Popüler Yayınlar