Yabani İncir Reçeli 

 


Herkese merhaba

Bir reçel tarifiyle daha karşınızdayım :)
Bu reçel yabani aşılanmamış incirden daha incirler küçücükken yapılıyor. İncirlerini bile kendimizin topladığı el emeği göz nuru bir reçel. Sanırım yazlığınızın olmasının en güzel yönlerinden biri de bu.

Geldiğimizden beri kayısı, çilek, erik ve incir reçeli yaptık :)

***Sadece tanelerini ceviz ve kaymakla tatlı olarak da ikram edebilmeniz mümkün. 

Yabani incir nasıl ve büyüklüğü ne kadar olmalı diye merak ediyorsanız;


Malzemeler;
-100 adet incir
-1kg 750 gr şeker
-1 paket vanilya
-1 Türk kahvesi fincanı kadar limon

Öncelikle incirlerin uçlarındaki beyaz süt eli çok kaşındıran bir madde bu nedenle elinize eldiven takmanızı öneririm.

İncirleri iyice yıkadıktan sonra bir sefer  incirleri haşlıyoruz, beyaz sütünün akmasını sağlıyoruz. İncirlerin suyunu değiştirip iyice yumuşayıncaya kadar tekrar haşlıyoruz ve içindeki suyu süzüyoruz.

Tekrar 4 bardak su ve şekeri ekleyip pişriyoruz.
Üzeri iyice parlak olana kadar incirleri pişiriyoruz, kestane şekeri gibi bir kıvamı oluyor.

Vanilya ve limonu karıştırıp reçele döküyoruz ve 3-4 dk daha kaynatıyoruz. İşte bu kadar :)


 Afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar