Tatlandırıcıyla Yapılan Erik Reçeli
Merhaba...
Yaz geldi reçeller yapılmaya başlandı. :)
Hem diyettekiler, hemde şeker hastaları için reçel nasıl oluyor deneyim dedim. Kıvamı normal reçele göre daha sulu hatta marmelat kıvamında oluyor diyebilirim. Tadı ise bence çok güzel.
Malzemeler;
-1kg erik
-1 tatlı kaşığı tatlandırıcı (kendinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim)
-1 limon
Reçel yapımını bilmeyenler için işte tarifi :)
Erikleri hafif ezilene kadar pişiriyoruz. İçine tatlandırıcıyı atıp pişirmeye devam ediyoruz. Ama tatlandırıcıyı kendi damak tadınıza göre yavaş yavaş eklemenizi tavsiye ederim.
Üzeri köpük köpük olduğunda köpükleri kaşık yardımıyla topluyoruz, reçele katmıyoruz.
Reçelin piştiğini anlamak için tırnağımıza bir damla reçelden damlatıyoruz, eğer dağılmazsa olmuş demektir, 1 limonu sıkıp reçele ekliyoruz ve 10 dk daha pişiriyoruz.
Eriklerin kabukları dağıldığı için bir eleğe reçeli döküyoruz ve sadece kabukları elekte kalana kadar kaşıkla bastırıyoruz.
Cam bir kavanozda saklayabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun....
Yorumlar