Çilek Soslu İrmik Tatlısı

Bu blogda direniş var evet doğru ama yemekte mi yemeyelim :)


İrmik tatlısı için malzemeler;
-1 litre sür
-12 kaşık şeker
-13 kaşık irmik

Tüm malzemeleri orta boy tencerede koyulaşıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. İstediğiniz silikon bir kabı veya cam bir kaseyi suya tutup içindeki suyu döküyoruz ve irmik tatlısını nemli kaba koyuyoruz.  Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletip, daha sonra saklamak için buzdolabına koyuyoruz.

Çilek sosu için malzemeler;
- 500gr çilek
-3 kaşık şeker
-1 kaşık mısır nişastası
-yarım bardak su

Çilekleri blendırdan çekip orta boy bir tencerede şekerle birlikte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra nişastayı suyla eritip karışıma ekliyoruz ve birkaç dakika daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra bir cam kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.

Dondurmaları servis ederken yanına harika oluyor tavsiye ederim :)


Afiyet bal şeker olsun....

Yorumlar

Popüler Yayınlar