Denizaltı Pastası...
Yaş pasta sevenlere harika bir tarif :)
Tarifi Peggy Porschen'nin Butik Pastacılık kitabından aldım. Kitapta pastalar bu tarif üzerinden küçük ekleme ve çıkarmalarla yapılmış. Sizde bu tariften yola çıkarak istediğiniz pastayı yapabilirsiniz.Pastalar şerbetli ama gerçekten güzel bir tat bırakıyor.
Sünger Kek İçin;
-200 gr tuzsuz tereyağ oda sıcaklığında-200gr toz şeker
-bir tutam tuz
-1 paket vanilya
-4 orta boy yumurta
-200 gr kendiliğinden kabaran un ( biz bunun yerine kabartma tozu kullanalım)
Şeker Şurubu İçin;
-150ml su-150gr toz şeker
-1 paket vanilya
Tereyağ, toz şeker, tuz ve vanilyayı soluk renk alana kadar çırpın.
Ayrı bir kaba aldığınız yumurtaları hafifçe çırpın. Sonra yavaş yavaş diğer karışıma ekleyin Tamamen karışınca unu eleyin ve hamur toplanan kadar karıştırın.
Hamuru eşit 3 parçaya ayırın ve 3 kapta ayrı ayrı pişirin. Ben ikiye ayırdım ve iki seferde pişirdim. uğraşmak istemezseniz hepsini bir kek kalıbına koyup daha sonra 3 parçaya ayırabilirsiniz.
Fırınınızı 175 derecede önceden ısıtın. Keklerin pişme süresi 15-20dk dır.
Kekler pişerken şeker şurubunu hazırlayın. Şeker şurubunu ıslatmak için kullanıyoruz. tüm malzemeleri tencereye koyun ve tüm şekerler eriyene kadar pişirin. Soğuması için bir kenara alın.
Kekler fırından çıktıktan sonra 10 dk dinlendirip, şerbeti fırça yardımıyla sürün.
Dolgu Kreması;
Peggy Porschen tarifinde buttercream kullanmış ama ben bu kremayı hiç sevmiyorum onun yerine pastacı kreması kullandım.
*buttercream sevenler için;-300gr tuzsuz tereyağ oda sıcaklığında
-300 gr pudra şekeri
-bir tutam tuz
- yarım paket vanilya
*sade pastacı kreması;
-3 yumurta
-1.5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-4 yemek kaşığı toz şeker
Buttercream için; tüm malzemeleri çırpma kabına koyun ve soluk renkli kabarık bir krema kıvamına gelenekadar çırpın. İsterseniz için gıda boyası koyabilirsiniz.
Pastacı Kreması için; tüm malzemeleri orta boy bir tencereye koyun pişirmeye başlamadan önce iyiyce çırpın, daha sonra pişirmeye başlayın.
Dikkate etmeniz gereken nokta yumurtaların pişmemesi bunun için kısık ateşte pişirin ve çok hızlı karıştırın.
Krema ılıyınca keklerin arasına ve üstüne yayın isteğinize göre arasına meyve, fındık, fıstık, damla çikolata koyabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsunnn....
Yorumlar