Vazgeçilmezzzz Limonlu Cheesecake


Normalde hiç peynir yemeyen biri olarak cheesecake yapmaya karar verdim :) Evet hiç peynir yemiyorum maleseeef...
Bu tarifin muffin kaplarına konulması servis açısından kolaylık sağlıyor. Üstelik çok da şık gözüküyor.
Tarifi cafe fernando'dan aldım ufak değişiklikler ekledim, gerçekten harika bir tarif hiç peynir tadı ve kokusu gelmiyor üstelik limonlu olduğundan ağızda hoş bir aroma  bırakıyor.

Tabanı İçin;

-100gr ETİ Burçak
-55gr toz badem
-1çorba kaşığı şeker
-50gr erimiş tereyağ

Bisküvi yerine evde yaptığınız her hangi bir kurabiyeyi kullanabilirsiniz. Yemediğiniz kurabiyeleri atmayın buzlukta saklayın sonrada bu tarif için kullanın :)


 Harç İçin;

-400gr labne peyniri
-100 gr krema
-100gr şeker
-2 yumurta 
-1 paket vanilya
-2 adet ince rendelenmiş limon kabuğu
-1 çorba kaşığı limon suyu

Taban malzemelerini karıştırın. Kilitli kek kalıbına, eğer yoksa da muffin kaplarına tabanı pay edin (yaklaşık 14-15 adet muffin ediyor) tabanına iyice bastırın, daha sonra harcı hazırlayana kadar buzdolabına kaldırın.

Fırınınızı 160dereceye getirin ısınmaya bırakın.

Karıştırma kabında, labne peynirini, kremayı ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin, en son da limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.

Buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine harcı dökün. Muffin kaplarına koyuyorsanız tamamı dolana kadar koyabilirsiniz çok fazla kabarmıyor, kabarsada taşmıyor. 

Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldiğiğinde, buzdolabına kaldırın dinlendirin. Ertesi gün çok daha güzel oluyor.

Servis etmeden önce evdeki çilek, ahududu yada böğürtlen reçellerinden istediğinizi üzerine dökün. Ya da ilk resimdeki gibi vişne sosu yapabilirsiniz. 

Vişne sosu için tarif;

  Vişne Sosu;

-1su bardağı vişne
-1 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 çorba kaşığı nişasta

Vişne, su ve şekeri kaynatın, kaynamaya başlayınca küçük bir kasede biraz suyla nişastayı eritin. Yavaşça kaynayan karışıma dökün karıştırın. istediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın. dondurulmuş vişne kullanıyorsanız su miktarını biraz azaltabilirsiniz.

Vişne sosunu buzdolabında saklayın. Ben yaklaşık 1 ay beklettim hiç birşey olmamıştı.  

Afiyet bal şeker olsuuuuunnn :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar