Macaron...


Evet çok zor... ama tadııı harikaa :) uğraştığınıza gerçekten değecek bir tarif. Bu tarif limonlu macaron tarifi ama bir kaç değişiklikle istediğiniz macaronu yapabilirsiniz.

Tarife başlamadan bir kaç püf noktası;

*Öncelikle yumurtalarınızın sarısı ile akını ayırın ve akını bir kaç gün önceden buzdolabında ağzı açık bir şekilde bekletin böylelikle yumurtalar eskitilmiş olacak ve macaronlarınızın daha iyi eteklenmesini sağlayacak. (eteklenme: kenarlarındaki kabarıklıklar, iyi macaronlar eteklenir)
*Kesinlikle macaronları yaptıktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin daha sonra oda sıcaklığına alın ve ağzı kapalı olarak oda sıcaklığında saklayın.
*Toz bademi rondodan çekin, daha sonra pudra şekerinide ekleyip ikisini çekin ve birkaç kez elekten geçirin. Elekten geçmeyen karışımı birkaç kez daha çekin. Bu işlem macaronun yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlayacaktır. 
*Eğer limonlu yada portakallı macaron yapacaksanız 1 gün önceden kabuklarını rendeleyin ve kuruması için ağzı açık olarak bekletin. Toz badem ve pudra şekeriyle bunlarıda çektirin ve eleyin.
*Macaronları sıktıktan sonra, yere birkaç kez vurun kabarcıklar kalmasın ve tepsiyi fırına vermeden 1 saat üstü açık olarak bekletin üstü kurusun. Çok fazla yada az bekletirseniz etekelenmesi az olabilir.
*Macaronların çok renk değiştirmemesi için fırının en üst rafına boş bir tepsi yerleştirebilirsiniz.
*Çizgili şeker gibi görüntü elde etmek için, krema sıkma torbasını macaronla doldurmadan önce, birkaç noktaya kırmızı gıda boyası sürün böylece sıktıkça dalga dalga kırmızı macaronlarınız olacak.
*Kalp şeklinde macaron yapmak için yağlı kağıdınıza tersten kalpler çizin içini doldurarak macaronlarınızı sıkın.


Gelelim Tarife;

-100gr toz badem
-3 büyük boy yumurta akı
-200gr pudra şekeri
-4 kaşık toz şeker
-limonlu yada portakallı yapmak isterseniz 1 limon yada portakal kabuğu

Toz badem ve pudra şekeri için yukardaki işlemi yapıyoruz, eğer gıda boyası katmak istiyorsanız bu aşamada atmalısınız.

Yumurta aklarını beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz, daha sonra kaşık kaşık toz şekeri ekliyoruz.

Spatula ile iki karışımı alttan üste doğru karıştırıyoruz. Kıvamı akışkan ama sıktığımız zaman dağılmayacak gibi olmalı.


Krema sıkma pompası ile 2 kez yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkıyoruz. Yere bir kaç kez vurduktan sonra ! Mutlaka 1 saat bekletmeliyiz !

Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 8-10 dk pişiriyoruz.

Tepsiyi ilk çıkardığınızda kağıda yapışabilir soğuduktan sonra kaldırın ve merak etmeyin macaronlarınız tam kıvamında pişmiş :)

 Fındıklı Macaron İçin;

-100 gr toz badem yerine 100gr toz fındık kullanmalısınız aynı işlemleri fındık içinde yapmalısınız.

Çikolatalı Macaron için;

-Toz bademin 50gr'mı yerine 50 gr kakao kullanmalısınız

Dolgu Kreması;

Dolgu için pek çok alternatif var ama tabiki en çok yakışan çikolata. Çikolata yerine reçel, Nutella veya bildiğiniz kremalar kullanılabilir.

beyaz çikolatalı dolgu kreması için;
-1 yemek kaşığı krem peynir
-1 yemek kaşığı krema
-80 gr beyaz çikolata
-limonlu için 1 limon kabuğu, portakallı için yarım portakal kabuğu, fındıklı için fındık ezmesi eklenebilir.

Çikolatayı belmarin usulü eritin. Krem peynir ve kremayı ayrı bir kapta çırpın erimiş çikolatayı yavaşça ekleyin. 

Kremayı macaronlarınız arasına doldurun.

Afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar