Mayalılar 

Bir taşla bir kaç kuş vurmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Aynı hamurla hem zeytinli açma, hem mini sandwich ekmekleri, hemde cevizli tarçınlı lokum yapabilirsiniz.

Yaptığınız gün yemenizi tavsiye ederim yada biraz tavada ısıtırsanız taze gibi oluyor.

Malzemeler;

-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı tereyağ
-yarım paket yaş maya
-1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiğine un
-zeytinli açma için zeytin ezmesi,
-cevizli açma için ise, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, tarçın ve üzerine serpmek için toz şeker.



Kabın içine mayayı koyun, üzerine ılık su döküp eritin.Ilık süt, sıvıyağ, yumurta akını karıştırın. Unu, şekeri ve tuzuda ekleyip yoğurun. Kabı streçle sarıp 1 saat bekletin. Daha sonra istediğiniz büyüklükte parçalar koparın üzerine biraz yağ sürerek elinizle parçaları açın.
Zeytinli açma yapıyorsanız açtığınız parçların arasına zeytin ezmesi sürerek açma şeklinde kapatın.
Cevizli lokum yapıyorsanız parçaların arasına ceviz ve tarçın serpin, rulo şeklinde sarın, en son da toz şeker serpin.
Mini sandwich ekmekleri yapıyorsanız küçük parçaları yuvarlayıp tepsiye dizin.

Hamuru tepsiye dizdikten sonra biraz daha mayalanması için bekletin. Zeytinli açma veya mini sandwich ekmekleri yaptıysanız üzerine yumurta sarısını sürün ve susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

*Alternatif bir şekil arıyorsanız bu resimde sizin için ...





Afiyet bal şeker olsunnnn....

Yorumlar

Popüler Yayınlar