Reçelli Kurabiye


Tarif çok severek takip ettiğim Cafe Fernando'nun...

İstediğiniz reçeli kullanabilirsiniz, reçel kullanmayıp ortasını çikolata veya yemişle doldurabilirsiniz.

Malzemeler;

-150 gr. tereyağ
-yarım su bardağı pudra şekeri
-1,5 su bardağı un
-1 yumurta beyazı
-1 su bardağı dövülmüş fındık
- reçel

Tereyağ, pudra şekeri ve unu bir kaba alıp yoğurun.
Hamuru küçük parçalara koparıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla çukur açın. Önce yumurta akına sonra fındığa bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fındıklar pembeleşinceye kadar pişirin. Eğer fırından aldığınızda ortaları kapanmış olursa henüz sıcakken tekrar açın, kolay şekil alacaktır.

Biraz soğuyan kurabiyelerin ortasını istediğiniz reçelle doldurun.

Afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar