Kıtır Elmalı Turta
Herkese mutlu hafta sonları :) işte yeni tarifimiz...
Turtaları gerçekten çok seviyorum ve değişik tarifler denemeyi seviyorum. Bu tarifte bol bol elma var. Turtanın içine elma pişirip koyuyoruz, üstünü de ince ince kıyılmış elmalarla kaplıyoruz.
İşte malzemeler;
Hamur için;
-150gr un
-100 gr tereyağ
-75gr pudra şekeri
-1 yumurta
-1 paket vanilya veya vanilya özütü
Tüm malzemeleri yoğurup, dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
Turta hamurları için dinlenmesi çok önemlidir. Elimizin ısısıyla yumuşayan hamur kendini toparlar ve bizim daha kolay açmamıza yardımcı olur.
Eğer benim gibi sabırsızsanız daha kısa süre buzlukta tutabilirsiniz.
-6 elma
-100 gr tereyağ
-1 tatlı kaşığı tarçın
-110 gr şeker
-100 gr ceviz
Üzeri için 2 elma
Küp küp doğradığınız elmaları tereyağını ve tarçını çok az pişirin daha sonra içine şekeri ekleyip biraz daha pişirin ve soğuması için bir kaba alın.
Bu sırada dinlenmiş olan hamurunuzu küçük tart kalıplarına yada büyük bir kalıba göre açın, kalıbı önceden yağlamayı unutmayın.
İç harcınızı süzerek hamurun üzerine yayın ve en son olarak ince kıyılmış elmalarla kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun...
Yorumlar