Kuru Meyveli, Vanilyalı Biskotti


Bugün ikinci tarifimiz biskotti,

Kek-kurabiye arası bir lezzeti olan biskottiye bayılıyoruuuummm... Denemeyenler varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Tarifi Passion 4 Baking' den aldım. Tarifin orjinalınde 350gr un yazıyor ama kıvamı çok yumuşak olduğundan ben yaklaşık 50 gr daha ekledim.



Malzemeler;
-400gr un
-1 paket kabartma tozu
-1 çimdik karbonat
-1 çimdik tuz
-115 gr tereyağ
-200 gr şeker
-1 paket vanilya
-2 yumurta ve 1 yumurta beyazı daha

İlk olarak katı malzemeleri eleyip bir kenara koyuyoruz.
Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını çırpıyoruz, yumurtaları tek tek kırıyoruz. Yumurtalar iyice karıştıktan sonra, kuru meyveleri ve isterseniz cevizi katıyoruz, katı malzemelerin içine ekliyoruz ve yoğuruyoruz.

Eğer hamurunuz hala çok yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamur yumuşak ama çok yapışkan olmamalı.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayıyoruz. Ve eğer isterseniz üzerine kalan yumurta sarısından ince bir tabaka olarak sürebilirsiniz, parlaklık katar.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra 5 dk dinlenmeye bırakıp hamuru 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.



Biskottileri ızgaranın üzerine alıp 50 derece fırında 15-20 dk daha pişirip, kurutuyoruz.


Afiyet bal şeker olsun....

Yorumlar

Popüler Yayınlar