İçi Sürprizli Pasta
Bu tarifi sevgililer gününden önce vermeliydim galiba :) ama önümüzde bir sürü sevgililer günü var...
Pandispanya tarifi daha önce kullandığım bir tarif ve her seferinde tutar.
Bu pastada önemli olan içindeki sürpriz olduğundan yeni bir tarifle değilde yeni bir ipucuyla karşınızdayım .
Yinede tarifi bir daha alalım diyenler için;
Pandispanya yapımı için belli püf noktaları var.
*yumurtaların sarısıyla akını birbirine karıştırmadan ayırmalısınız.
*yumurta akını cam kasede çırpmalısınız ve kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama getirmelisiniz.
*yumurta sarılarılarını olabildiğince beyazlaşana kadar çırpmalısınız onun kıvamı da mayonez gibi olmalı.
*katı malzemeleri mutlaka elekten geçirmelisiniz, mümkünse birkaç kere.
*sadece yumurtaları çırparken mikser kullanmalısınız, diğer işlemleri spatula yardımıyla yapmalısınız.
Malzemeler;
Pandispanya İçin
-6 yumurta
-170gr şeker
-50ml portakal suyu
-112 gr un
-50gr kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin;
-150ml su
-150ml şeker
Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Şekerin yarısıyla sarılarını, daha sonra yarısıyla beyazlarını çırpın.
Portakal suyunu yumurta sarılarına ekleyin. Daha sonrada elemiş olduğunuz unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak ekleyin.
İyice karıştıktan sonra yumurta beyazınıda aynı şekilde alttan üste doğru karıştırın. Beyazların sönmemesine özen gösterin. Kek kalıbınızı yağlayıp veya yağlı kağıt serip kekinizi dökün.
******Kekinizin üst yüzeyine kürdan yardımıyla önce sağa sola sonra yukarı aşağıya çizgiler yapın. Böylece kekinizin her tarafı eşit kabarıcaktır.
Önceden ısıtılmış 175 derecede 25-30dk pişirin.
Fırından alınca mümkünse 1 gün dinlendirin.
Bu tarif için her zamanki kek kalıplarınızı değil fırın tepsinizi kullanın. Büyük ve ince bir pandispanyamız olmalı.
Krema olarak hazır süt kremasını kullandım. Birkaç kaşık şekerle çırpıp kabarttım.
Pişen pandispanyanınız eşit büyüklükte kare parçalara kesin. Kalp kurabiye kalıbınızla tam ortalarını çıkartın.
İçine krema dolduracağımız için yağlı kağıt, alüminyum folyo vb. üzerinde birleştirme işlemi yapmalısınız. Keklerin kenarlarına krema sürerek sabitleştirin ve kalpleri üst üste gelecek şekilde istediğiniz büyüklükte pastalar yapın.
Kalp kısmın içine krema sıkın ve tam dolduğundan emin olmak için birkaç kez vurun. Pastanızı istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında dinlendirin.
Afiyet bal şeker olsun...
Pandispanya tarifi daha önce kullandığım bir tarif ve her seferinde tutar.
Bu pastada önemli olan içindeki sürpriz olduğundan yeni bir tarifle değilde yeni bir ipucuyla karşınızdayım .
Yinede tarifi bir daha alalım diyenler için;
Pandispanya yapımı için belli püf noktaları var.
*yumurtaların sarısıyla akını birbirine karıştırmadan ayırmalısınız.
*yumurta akını cam kasede çırpmalısınız ve kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama getirmelisiniz.
*yumurta sarılarılarını olabildiğince beyazlaşana kadar çırpmalısınız onun kıvamı da mayonez gibi olmalı.
*katı malzemeleri mutlaka elekten geçirmelisiniz, mümkünse birkaç kere.
*sadece yumurtaları çırparken mikser kullanmalısınız, diğer işlemleri spatula yardımıyla yapmalısınız.
Malzemeler;
Pandispanya İçin
-6 yumurta
-170gr şeker
-50ml portakal suyu
-112 gr un
-50gr kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin;
-150ml su
-150ml şeker
Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Şekerin yarısıyla sarılarını, daha sonra yarısıyla beyazlarını çırpın.
Portakal suyunu yumurta sarılarına ekleyin. Daha sonrada elemiş olduğunuz unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak ekleyin.
İyice karıştıktan sonra yumurta beyazınıda aynı şekilde alttan üste doğru karıştırın. Beyazların sönmemesine özen gösterin. Kek kalıbınızı yağlayıp veya yağlı kağıt serip kekinizi dökün.
******Kekinizin üst yüzeyine kürdan yardımıyla önce sağa sola sonra yukarı aşağıya çizgiler yapın. Böylece kekinizin her tarafı eşit kabarıcaktır.
Önceden ısıtılmış 175 derecede 25-30dk pişirin.
Fırından alınca mümkünse 1 gün dinlendirin.
Bu tarif için her zamanki kek kalıplarınızı değil fırın tepsinizi kullanın. Büyük ve ince bir pandispanyamız olmalı.
Krema olarak hazır süt kremasını kullandım. Birkaç kaşık şekerle çırpıp kabarttım.
Pişen pandispanyanınız eşit büyüklükte kare parçalara kesin. Kalp kurabiye kalıbınızla tam ortalarını çıkartın.
İçine krema dolduracağımız için yağlı kağıt, alüminyum folyo vb. üzerinde birleştirme işlemi yapmalısınız. Keklerin kenarlarına krema sürerek sabitleştirin ve kalpleri üst üste gelecek şekilde istediğiniz büyüklükte pastalar yapın.
Kalp kısmın içine krema sıkın ve tam dolduğundan emin olmak için birkaç kez vurun. Pastanızı istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında dinlendirin.
Afiyet bal şeker olsun...
Yorumlar