Çilekli, Nutellalı Turta




Ahhh gerçekten tadı efsane oldu... Kesinlikle denemelisiniz pişman olmayacaksınız...

Turta hamuru için;

-2 yumurta
-1 paket yumuşak margarin
-4,5 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-1 paket kabartma tozu
 
Tüm malzemeleri yoğurup buzdolabında hamuru dinlendirdikten sonra,  alt hamuru biraz daha kalın açabilirsiniz ama bence üst hamuru kesinlikle ince açmalısınız. İstediğiniz şeklideki kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. 

İçi için;
- 1 tabak çilek
-1 paket vanilya
-1 kaşık nişasta

Çilekleri küp küp doğradıktan sonra vanilya ve nişasta ile birlikte suyunu biraz çekip katılaşana kadar pişirip, soğumaya bırakın. 




Alt hamura önce nutella sonra soğumuş olan çilekleri yerleştirip üst hamurla kapayın. Açılmaması için kenarlarına çatalla bastırın. 

******Üst hamurunuzun ortasına daha küçük bir kalıpla şekli çıkartın, eğer üstünün açık olmasını istemiyorsanız çatalla delikler açmalısınız yoksa pişen iç malzeme hamurunuzun açılmasına neden olur. 

Hamurları kapadıktan sonra yumurta akı sürün. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 




Afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar