Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Bisküvileri

Herkese mutlu günleeeer :)

Yılbaşı yaklaşıyor, heycan dorukta...
Sizlere yılbaşına kadar sofralarınızı süsleyecek birkaç tarifim var. Öncelikle tabiki süslü biküviler...
Bisküvimiz alışılmışın dışında bir tarif, yılbaşı denilince akla ilk gelen tarçın ve zencefil kokusunu doyasıya yaşayabieceğniz bir tat bırakıyor.


Malzemeler;
-5 yemek kaşığı su
-210 gr şeker
-3 yemek kaşığı pekmez
-3 yemek kaşığı bal
-3 yemek kaşığı toz zencefil
-3 yemek kaşığı tarçın
-250 gr tereyağ
-1 çay kaşığı karbonat
-560 gr un

Suyu, şekeri, pekmezi, balı, zencefili, tarçını bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını küp şeklinde karışımın içine doğrayın ve erimeye bırakın. Tereyağ tamamen eridikten sonra karbonatı ekleyin ve soğuması için bir kenara alın.

Soğuyunca karışımı bir kaba alın ve unu eleyin. Nemli yapışkan bir hamur olması lazım. Hamuru sertleşmesi için buzluğa yaklaşık 20 dk. koyun. Daha sonra hamuru parçalar halinde alın ve açarak şekilli kalıplarla kesin, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Hamurun soğuk kalması için sadece açtığınız kısmı alın ve diğer kısmı buzdolabına koyun.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişirin. Çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Fırından aldığınızda hamur yumuşak ama elinizi bastırdığınızda tekrar gelecek kadar pişmiş olmalı.



Güzel bir yılbaşı geçirmeniz dileğiyle afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar