Portakal Kabuğu Şekerlemesi
Herkese merhaba
Portakal kokusunu kim sevmezki...
İşte size portakal kokusunu, tadını pek çok şeyle birleştirebileceğiniz bir tarif.
Portakal şekerlemesini keklerinizin içine, tartlarınıza, turtalarınıza veya süsleme olarak kullanabilirsiniz. Çikolatayla kaplayıncada harika oluyor. En yakın zamanda sizlere şekerlemeyi kullanarak yaptığım bir tarifi paylaşıcağım.
Şekerlemeyi yapmak için istediğiniz kadar portakalı beyaz kısımları gelmeden soymalısınız. Beyaz süngerimsi kısım şekerlemenizin tadını acılaştıracaktır. Ben soymak için salatalık soyucuyu kullandım, bu nedenle şekilleri biçimsiz oldu. Siz düzgün şeritler halinde kesip beyaz kısmı temizleyebilirsiniz.
Portakalları soyduktan sonra üzerini kaplayacak kadar suyun içine bir çimdik tuz atıp bir gece bekletin.
Ertesi gün beklemiş suyu süzün ve bir kaç taşım suyu değiştirerek kaynatın. Böylece portakallar acı suyundan iyice arınmış olacaktır.
Daha sonra şerbetin içinde kabukların rengi iyice saydamlaşana kadar pişirmemiz gerekiyor. Şerbetin ölçüsü kaç portakalı yaptığınıza göre değişir ama ben 3 portakal için; 2 bardak su, 2 bardak şeker kullandım. İsteğinize göre şerbetin içine birkaç karanfil veya biraz tarçın koyabilirsiniz.
En son aşamada şerbetini süzdüğünüz kabukları şekere bulamanız gerekiyor.
Şekere buladığınız kabukları yağlı kağıdın üzerine serpip bir süre kurumaya bırakıyoruz. Kavanozun içince saklayabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun...
Portakal kokusunu kim sevmezki...
İşte size portakal kokusunu, tadını pek çok şeyle birleştirebileceğiniz bir tarif.
Portakal şekerlemesini keklerinizin içine, tartlarınıza, turtalarınıza veya süsleme olarak kullanabilirsiniz. Çikolatayla kaplayıncada harika oluyor. En yakın zamanda sizlere şekerlemeyi kullanarak yaptığım bir tarifi paylaşıcağım.
Şekerlemeyi yapmak için istediğiniz kadar portakalı beyaz kısımları gelmeden soymalısınız. Beyaz süngerimsi kısım şekerlemenizin tadını acılaştıracaktır. Ben soymak için salatalık soyucuyu kullandım, bu nedenle şekilleri biçimsiz oldu. Siz düzgün şeritler halinde kesip beyaz kısmı temizleyebilirsiniz.
Portakalları soyduktan sonra üzerini kaplayacak kadar suyun içine bir çimdik tuz atıp bir gece bekletin.
Ertesi gün beklemiş suyu süzün ve bir kaç taşım suyu değiştirerek kaynatın. Böylece portakallar acı suyundan iyice arınmış olacaktır.
Daha sonra şerbetin içinde kabukların rengi iyice saydamlaşana kadar pişirmemiz gerekiyor. Şerbetin ölçüsü kaç portakalı yaptığınıza göre değişir ama ben 3 portakal için; 2 bardak su, 2 bardak şeker kullandım. İsteğinize göre şerbetin içine birkaç karanfil veya biraz tarçın koyabilirsiniz.
En son aşamada şerbetini süzdüğünüz kabukları şekere bulamanız gerekiyor.
Şekere buladığınız kabukları yağlı kağıdın üzerine serpip bir süre kurumaya bırakıyoruz. Kavanozun içince saklayabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun...
Yorumlar