Churros Tatlısı

Dünya tatlılarıyla turumuza devam ediyoruz :) İspanyol Churros tatlısı. Herkesin bizim lokma tatlısına benzettiği ama benim hiç benzetmediğim değişik bir lezzet.

Denemeden geçmeyin derim insanın yedikçe yiyesi geliyor. Tabi çikolatanın etkisi büyük :)

Tatlıyı çikolataya batırarak yemenizi tavsiye ederim.


Churros İçin Malzemeler;

******Tüm tarif boyunca tahta kaşık veya spatula kullanmalısınız.******

-1 su bardağı su
-100gr tereyağ
-yarım çay kaşığı tuz
-1+1/4 su bardağı un
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta

Su, tuz ve tereyağ orta ateşte kaynatılır. Birkaç dakika daha su kaynadıktan sonra beklenir ve için un tek seferde dökülür. İyice karıştırılır, ocaktan alınır.
Soğuyana kadar aralarda karıştırılır. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılır ve iyice yediriline kadar karıştırılır.
Buraya kadar tarifimiz klasik profiterol veya ekler hamuru (şu hamuru) hazırlanışı.

Çikolata Sosu İçin;
- 100 gr krema
-100 gr çikolata

*******Çikolata sosunu hamurumuzun soğuma aşamasında yapabiliriz.

Kremayı kaynama noktasına getirdikten sonra içine kıyılmış çikolatayı atıyoruz ve tamamen eriyene kadar karıştırıyoruz. Krema soğur ve çikolatalar erimezse biraz daha ısıtabilirsiniz.

*Krema ve çikolata arasında her zaman 1/1 ölçü vardır. Çikolata miktarını azaltmak isterseniz aynı ölçüde kremanızıda azaltmalısınız.

Pişirmek İçin;
- orat boy tencerenin içine bol miktarda çiçek yağı

Üzeri İçin;
-yeterli miktarda pudra şekeri
-isteğinize göre tarçın

Bu aşamadan sonra hazır olan hamurumuzu krema sıkma torbasına dolduruyoruz ve uzun şeritler halinde kaynayan çiçek yağına atıyoruz.
Altın rengi olan hamurlarımızın fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir kaba hemen ardından pudra şekeri ve tarçın karışımımıza buluyoruz. Servis tabağımıza alıyoruz.

Churroslarınızı çikolataya batırarak sıcakken yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar