Yumurta Akı Keki 

Bu hafta o kadar çok kurabiye yaptımki elimde yaklaşık 15-20 tane yumurta akı vardı :)

Beze ve macaron dışında nasıl değerlendiririm diye düşündüm ve bu keki buldum, sizinde elinizde çok sayıda yumurta akı varsa deneyebilirsiniz pek kabarmayan bir kek ama onun dışında sorunu yok. Kabarmamasındaki neden benim üzerine ceviz koymamda olabilir, ceviz olmayan yerler daha çok kabardı.  Belki yumurta kokusu olur diye düşünmüştüm ama koku gelmiyor içiniz rahat olsun.


Malzemeler;
-6 büyük yumurta akı (yaklaşık 180gr)
-200gr pudra şekeri
-160gr un
-1 yemek kaşığı mısır unu
-1 paket kabartma tozu
-100 gr eritilmiş tereyağ
-yarım limonun suyu ve yarım limonun kabuğu
-1 çay kaşığı vanilya özü

Kekimize yağımızı eritmekle başlıyoruz çünkü yağın ılık olması gerekiyor.
Yumurta aklarını çırpma kabımıza alıyoruz ve 2 kaşık pudra şekeriyle beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Kalan malzemeleride eleyerek karışımımıza ekliyoruz.Limonu ve vanilyayı ekliyoruz. En son olarakta ılımış yağımızı yavaş yavaş ekliyoruz.

Önceden ısıtılmış180 derece fırında 30-40 dk pişiriyoruz.

*Tarif Nami-Nami
Afiyet bal şeker olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar